Blog Pertanian » Jagung
Jun 25

Hi! Bertemu kembali. Hari ini genap sudah setengah bulan atau 15 hari usia jagung manis honey jean kat kebun saya. Lebih kurang 7000 pokok jagung siap ditanam untuk fasa pertama dan dijangka dituai pada bulan 8 nanti. Puasa mas tu. Hehe. Fasa kedua akan ditanam pertengahan bulan 7 nanti dan dijanka akan dituai bulan raya […]

Share
Jun 15

Hai! Bertemu kita kembali. Hari nie saya memang seronok sangat sebab benih jagung honey jean yang saya semai 3hari lepas dah mula tumbuh. Gambar kat atas tu lah benih jagung honey jean no. 2. Benihnya memang kecut sikit, tapi memang cepat tumbuh. Kenapa benih jagung tu warna merah? Mesti ada yang tertanya-tanya. Memang dari dalam […]

Share
Jun 3

Lama sudah blog nie tak update. Maklumlah sibuk kerja kat kebun. Sekarang nie saya tengah setup satu projek tanaman jagung manis jenis honey jean no 2 lebih kurang satu ekar. Saya buat secara berperingkat dan target pengeluaran masa bulan puasa nanti. Buat masa nie tanah seluas satu ekar telah siap dipelau dan dibuat batas. Kerja-kerja […]

Share

« Previous Entries Next Entries »