Diari Petani Kembali….

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua. harap maaf sangat-sangat kerana tak update blog nie dalam tempaoh masa yang terlalu lama. Ke mana saya? Saya masih di sini lagi. Saya terlalu sibuk sangat kat kebun kerana tengah merangcang projek besar untuk tahun 2012 nie. Saya harap anda semua doakan projek saya berjaya.. Projek apa yang saya buat? Sebenarnya saya sedang […]

Share

Cili Kampung 4kg Dari 120 Pokok

CILI PADI KAMPUNG Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Bertemu lagi kita untuk post terkini tentang hasil cili padi kampung yang saya tuai. Pokok cili saya baru berusia 2bulan 1 minggu dari tarikh dipindah atas batas. Setakat nie hasil tuaian baru dapat 9kg keseluruhannya. Yang terbaru saya memperolehi 4kg buah cili padi kampung untuk 120 pokok. Pokok masih lagi dalam peringkat permulaan […]

Share

Dah Mula Menuai Cili Padi Kampung Dan Bendi

Cili Padi Kampung Bulan nie kerja-kerja menuai bendi dan cili padi mula dilaksanakan. Buat permulaan hasil tuaian memanglah sikit. Masa mula-mula petik cili padi hanya dapat 1kg jer. Kali kedua dapat 2.5kg dan yang terkini dapat 1.7kg sahaja. Buah mula-mula jer yang saya petik, tu pun belum semua pokok mengeluarkan buah. Target minimum saya cili padi 600pokok tu boleh mengeluarkan […]

Share