Jun 15

Hai! Bertemu kita kembali. Hari nie saya memang seronok sangat sebab benih jagung honey jean yang saya semai 3hari lepas dah mula tumbuh. Gambar kat atas tu lah benih jagung honey jean no. 2. Benihnya memang kecut sikit, tapi memang cepat tumbuh. Kenapa benih jagung tu warna merah? Mesti ada yang tertanya-tanya. Memang dari dalam […]

Share
Jun 11

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Selamat datang! Terima kasih kepada para pengunjung yang sudi melawat ke blog saya. Pada post kali ini saya nak kongsi sikit gambar tanaman cili padi kampung dan bendi yang telah ditanam sebulan lepas. Alhamdulillah pokok cili padi kampung saya dan bendi sihat-sihat belaka walaupun pokoknya jarang dijaga. Setelah genap sebulan kerja-kerja […]

Share
Jun 3

Lama sudah blog nie tak update. Maklumlah sibuk kerja kat kebun. Sekarang nie saya tengah setup satu projek tanaman jagung manis jenis honey jean no 2 lebih kurang satu ekar. Saya buat secara berperingkat dan target pengeluaran masa bulan puasa nanti. Buat masa nie tanah seluas satu ekar telah siap dipelau dan dibuat batas. Kerja-kerja […]

Share

Next Entries »